Hjem >> diabetes >> Trener trygt med diabetes

Trener trygt med diabetes

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Hvis du har diabetes, trening er en av de beste tingene du kan gjøre for helsen din. Det kan forbedre følsomheten din for insulin og hjelpe deg med å bygge muskler og kaste overflødig fett, som alle går langt for å holde blodsukkernivået under kontroll. Derimot, du må sannsynligvis ta noen flere forholdsregler når du trener enn noen som ikke har diabetes.

Først, rådfør deg med legen din før du starter eller endrer en treningsrutine. Dette er spesielt viktig hvis du er overvektig eller har tidligere hatt hjertesykdom, perifer vaskulær sykdom, eller diabetisk nevropati. For personer som er 35 år eller eldre og som har hatt diabetes i mer enn 10 år, gjeldende retningslinjer anbefaler at du besøker legen din for å diskutere planene dine før du starter et nytt treningsprogram. Selv om det ikke utføres rutinemessig, legen din kan bestille en treningstoleranse test (også kjent som en tredemølle test) for å overvåke prestasjonene til hjertet ditt og blodtrykket ditt under trening. Resultatene kan hjelpe deg og legen din med å bestemme intensiteten på treningen som er best for deg.

Generelt, den beste tiden å trene er en til tre timer etter å ha spist, når blodsukkernivået sannsynligvis er høyere. Hvis du bruker insulin, Det er viktig å teste blodsukkeret før du trener. Hvis nivået før trening er under 100 mg/dL, å spise et stykke frukt eller ha en liten matbit vil øke det og hjelpe deg med å unngå hypoglykemi. Testing igjen 30 minutter senere viser om blodsukkernivået ditt er stabilt.

På grunn av farene forbundet med diabetes, Bruk alltid et medisinsk varselarmbånd som indikerer at du har diabetes og om du tar insulin. Også, ha med deg godteri eller glukosetabletter mens du trener hvis blodsukkeret faller kraftig.

For mer informasjon om hvordan du lever godt etter at du har blitt diagnostisert med diabetes, les å leve godt med diabetes, en spesiell helserapport fra Harvard Medical School.

Bilde:ratmaner/iStock