Hjem >> diabetes >> Sukker:Hvor søtt er det ... eller er det?

Sukker:Hvor søtt er det ... eller er det?

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Forskningsstudier de siste 30 årene har vist at høyt forbruk av tilsatt sukker, spesielt fra sukkerholdige drikker, bidrar til fedme, hjertesykdom, og diabetes type 2. De siste dataene i 2018 fra CDC viser at 42,7% av amerikanske voksne er overvektige (definert som en kroppsmasseindeks på 30 kg/m 2 eller større). Dessuten, fedme i barndommen er et alvorlig problem i USA, med prevalens av fedme på 19,3% og påvirker omtrent 14,4 millioner barn og ungdom i alderen 2 til 19. En av to amerikanske voksne har diabetes eller prediabetes, og omtrent 50% av de voksne har hjerte- og karsykdommer.

Hva er den potensielle fordelen med et nasjonalt program for å redusere sukker?

En nylig studie publisert i American Heart Association's journal Sirkulasjon undersøkte en modell for å estimere endringer i kardiometabolisk sykdom (spesielt type 2 diabetes, hjertesykdom, og fedme) og helsehjelpskostnader hvis mål for sukkerreduksjon ble satt i gang. I 2018, US National Salt and Sugar Reduction Initiative (NSSRI) foreslo frivillige nasjonale mål for sukkerreduksjon. For hver av 15 matkategorier, målrettet reduksjon i gjennomsnittlig sukkerinnhold var 20% innen utgangen av 2026, unntatt sukkerholdige drikker, som var redusert med 40%. Modellen så på diettdata fra National Health and Nutrition Examination Survey fra 2011 til 2016, sukkerrelaterte sykdommer fra en rekke andre forskningsstudier, og helserelaterte kostnader.

Resultatene fra studien anslår at en regjeringstøttet politikk for sukkerreduksjon kan forhindre omtrent 2,5 millioner kardiovaskulære sykdomstilfeller (hjerneslag, hjerteinfarkt, og hjertestans); 500, 000 hjertedødsfall; og 750, 000 tilfeller av diabetes i løpet av levetiden til voksne i USA i alderen 35 til 80 år. Dataene viste også at denne reduksjonen av sukker kan spare 160,88 milliarder dollar nettokostnader fra et samfunnsperspektiv over livet.

Naturlig sukker og tilsatt sukker:Hva er forskjellen?

Naturlig forekommende sukker er funnet naturlig i matvarer som melk (laktose) og frukt (fruktose). Ethvert produkt som inneholder melk (yoghurt, melk, og fløte) eller frukt (fersk, tørket, og frossen) inneholder litt naturlig sukker.

Tilsatt sukker inkluderer sukker eller kaloriinnhold la til til mat eller drikke under produksjon eller tilberedning (for eksempel å legge sukker i kaffen eller tilsette sukker til frokostblandingen). De ledende kildene til tilsatt sukker i det amerikanske kostholdet er sukkersøte drikker, og desserter og søte snacks. Eksempler på desserter og søte snacks er informasjonskapsler, brownies, kaker, paier, iskrem, frosne meieridesserter, smultringer, søte rundstykker, og bakverk. Tilsatt sukker inkluderer naturlig sukker som hvitt sukker, brunt sukker, og kjære, så vel som andre kalori søtningsmidler som er kjemisk produsert (for eksempel mais sirup med høy fruktose).

American Heart Association (AHA) anbefaler at kvinner begrenser tilsatt sukker til ikke mer enn 6 teskjeer om dagen (24 gram) og menn begrenser tilsatt sukker til ikke mer enn 9 teskjeer per dag (36 gram).

Tips for å redusere tilsatt sukker

  • Les etiketten Ernæringsfakta. Matetiketten viser nå "tilsatt sukker" under totalt karbohydrater. Sørg for å gå gjennom antall gram per porsjon for å finne ut hvor mye tilsatt sukker du bruker. Å prøve å begrense det tilsatte sukkerinntaket til AHA -anbefalingen er et sted å starte.
  • Se gjennom ingredienslisten på matvaren. Det er minst 55 navn på sukker oppført på matetikettene. De kan oppføres som honning, sukrose, dekstrose, maltose, rørsirup, melasse, maissirup med høyt fruktosenivå, johannesbrødsirup, fast sirup, dehydrert rørsukker, fruktjuice, snu sukker, druesukker, mannitol, råsukker, rissirup, sorbitol, sukkerroer, etc. Ingredienslisten er en annen informasjonskilde for å identifisere sterkt sukkerholdig produkt.
  • Hvis du er en vanlig bruker av tilsatt sukker i kaffen eller teen, Prøv å kutte ned til halve mengden. Du trenger ikke å bli kald kalkun. Gradvis å bli vant til mindre søte drikker og matvarer er en justering. Huske, en teskje sukker er lik 4 gram tilsatt sukker, så dette må inkluderes i din daglige grense.
  • Hvis du har en alvorlig søt tann, holde orden på hvor mange søtsaker eller matvarer med store mengder tilsatt sukker du spiser på en dag eller uke. For eksempel, Hvis du spiser søtt to ganger om dagen - en granola -bar ettermiddag og iskrem om natten - start med å forhandle med deg selv om å begrense deg til en søt om dagen. Om to uker, du kan vurdere å redusere søtsaker til fem dager i uken kontra syv dager, og så videre. Å gradvis redusere på denne måten kan støtte å ikke føle deg helt fratatt din søte godbit og ikke føle deg skyldig når du har en søt, siden det er en del av planen din.
  • Hvis du drikker sukkerholdige drikker, du kan begynne med å redusere porsjonsstørrelsen:for eksempel reduseres fra en servering på 12 unser til en 6 unse. En annen strategi er å erstatte denne typen drikkevarer med en smaksatt seltzer, eller vann med et snev av lime eller en skvett fruktjuice.

Virkningen av tilsatt sukker på våre helse- og helsekostnader er svimlende. På individnivå, Det er noen strategier for å starte reisen for å redusere tilsatt sukker i våre egne dietter. På et samfunnsnivå, å stå bak en statlig støttet reduksjon av tilsatt sukker kan bidra til å redde liv og redusere helsehjelpskostnadene betydelig.