Diabetes Symptomer forebygging er bedre enn Cure

Diabetes er en kronisk sykdom som påvirker personens evne til å lage insulin. Insulin er et hormon som gjør at blodsukkeret eller glukose for å gå inn i kroppens celler. På grunn av diabetes mye av glukose forblir i blodet til en person. De høyt blodsukkernivå er skadelig for øynene, nerver, nyrer, hjerte og blodårer.

De vanligste symptomene på diabetes er for mye vannlating eller polyuri, sterk tørste eller polydipsi, tap av vekt, overdreven sult, kvalme, ekstrem tretthet, infeksjoner, irritabilitet og tretthet

Det er tre hovedtyper av diabetes:.. Type 1 diabetes eller insulinavhengig diabetes, type 2 diabetes eller ikke-insulinavhengig diabetes og svangerskapsdiabetes

i type-1, er beta-cellene som gjør insulin skadet og ulike miljøfaktorer som matvaner eller virus resultater i forårsaker type-1 diabetes. Personer med type-1 diabetes tar insulin injeksjoner og følger en forsiktig diett. Type 2 er vanligste typen diabetes som påvirker nesten 75-85% av mennesker. Den viktigste årsaken bak slik typen diabetes er arvelighet og andre faktorer inkluderer fedme, høyt blodtrykk og mangel på riktig diett. Det kan styres ved hjelp av regelmessig mosjon, tar riktig kosthold. Den tredje typen er GDM og de viktigste årsakene er arvelighet, økt mors alder, fedme etc. Det øker sjansene for mor å utvikle permanente diabetes og noen ganger barnet utvikler også diabetes i senere alder.

Diabetes er en dødelig sykdom, som ikke har noen kur, men du kan kontrollere din diabetes. Det er mange forskjellige måter som du kan styre dine diabetiske nivåer. Du vil opprettholde riktig nivå av blodsukker med regelmessig mosjon, regelmessige kontroller fra legen din og ta riktig kosthold. En gang muntlige medisiner som sulfonylurea narkotika, meglitinider og tiazolidindioner også bidra type-2 diabetes pasient å sette kontroll over problemet. Men disse medikamentene er ikke en kur for alle typer diabetes; du må følge andre behandlinger også.