Hjem >> diabetes >> Diabetes Erkjenner skilting og Symptoms

Diabetes Erkjenner skilting og Symptoms

Synes du selv gå på do mer enn vanlig? Er du uvanlig sulten eller tørst? Er trøtthet en vanlig hverdagslig følelse? Har spontan, tåkesyn forstyrre dagliglivet? Hvis dette høres ut som deg, kan du ha diabetes. Diabetes effekter over seksten millioner amerikanere, og mange mennesker er uvitende om de har det. Hver dag blir 2200 nye tilfeller av diabetes diagnostisert i USA. Diabetes er kjennetegnet ved et høyt nivå av sukker i blodet, som et resultat av defekt insulinsekresjon, eller insulinresistens. Selv om vi har en tendens til å gruppere alle mennesker med diabetes sammen, er sannheten at det er to forskjellige typer diabetes som ligner på deres forhøyet blodsukker, men forskjellige på mange andre måter.
Type 1 diabetes er vanligvis diagnostisert hos barn og unge voksne. Det er preget av bukspyttkjertelen? manglende evne til å produsere insulin. Det er antatt at denne manglende evne oppstår fra en autoimmun tilstand. I utgangspunktet legemet er å drepe sin egen insulinproduserende celler. Symptomene på type 1 diabetes er veldig tydelig, hyppig vannlating, økt tørst, og vekttap. Utbruddet er vanligvis brå og alvorlig. I tillegg har type 1 diabetes øker risikoen for mange alvorlige komplikasjoner, hjertesykdom, blindhet, nerveskader og nyreskader. Behandlingen består av middels eller langtidsvirkende insulin (tatt en eller to ganger daglig) med fast-eller hurtigvirkende insulin injeksjoner tatt ved måltider.
Type 2 Diabetes utvikler ofte heller snikende, og viser få eller ingen symptomer. Symptomene ligner på type 1, men de utvikler seg gradvis over tid. Dette kan forklare hvorfor det ofte går ubemerket først. Cellene i kroppen blir resistente mot insulin karakterisere den vanligste formen for diabetes, type 2. Bukspyttkjertelen produserer fortsatt insulin, men kroppen kan ikke bruke den effektivt. Type 2 vanligvis utvikler seg i menn eller kvinner over 40 år, preget av fedme, og mangel på fysisk aktivitet. Spesielt folk som er en "eple-form" - med mye fett rundt magen - har større risiko for å utvikle diabetes. Type 2 Diabetes går i familier, og er spesielt vanlig blant folk av afrikansk-karibisk eller asiatisk opprinnelse. Tilsvarende har type 2 diabetes øker risikoen for mange alvorlige komplikasjoner, som type 1. I motsetning til type 1, type 2 diabetes kan vanligvis kontrolleres med kosthold, mosjon eller medisiner.
Hvis du mistenker at du kan ha diabetes, er det viktig å oppsøke lege, spesielt hvis du faller inn i noen av kategoriene som tidligere nevnt. Oppdage du har diabetes er skremmende, ikke få panikk, kan personer med diabetes lever lange, friske, glade liv. Spis riktig og mosjon. Det er en enkel resept som vil holde deg frisk, om du har diabetes eller ikke.