Forstå Diabetic Foot Care

It kan høres opprørende, men når du har diabetes, tar vare på føttene er avgjørende. Når du er diabetiker, kan nerveskader forhindre skikkelig blodstrøm til føttene. Neglisjere føttene kan føre til alvorlige komplikasjoner som infeksjon og amputasjon.
Ifølge American Diabetes Association, er en av fem personer med diabetes behandlet for fotproblemer. Det er visse retningslinjer som Diabetikere bør følge for å holde føttene friske.
Renslighet - vaske føttene med såpe og vann. Det er ikke anbefalt at en sterk såpe brukes som det kan føre til tørking en sprengning. Dette kan føre til sår og infeksjoner. Tørk føttene grundig og bruke en fuktighetskrem, men unngå å bruke fuktighetskrem i mellom tærne. Dette området er svært utsatt for soppvekst
Sjekk føttene. - Det er viktig at du sjekker føttene hver dag, spesielt hvis du har nye sko. Se etter blemmer kutt og skrammer. Hvis du har en blemme, ikke pop det, ring din lege umiddelbart. Sjekk bunner og topper, og hvis du har en vanskelig tid, få noen til å hjelpe deg eller ring din lege. Inngrodde tånegler, hard hud og bunions kan skape alvorlige problemer så ta kontakt med lege så snart du oppdager dem. Det er også viktig å ta kontakt med lege hvis du har smerter eller nummenhet i tær og føtter.
Tåneglene - skikkelig vare på tåneglene er kritisk for en diabetiker. Det er en viss måte for å trimme dem. Det anbefales at de kuttes og stelt etter bading når neglene er myk. Fordi komplikasjoner som kan oppstå fra fattige neglepleie kan være ødeleggende, anbefales det at en podiatrist trim og stelle tåneglene.

Beskytt føttene - beskytte føttene er ikke vanskelig hvis du vet hva du skal gjøre. Det er viktig at du går barbeint eller slitasje sandaler. Diabetikere trenger å bruke harde såler fordi det ikke bare gir riktig støtte; det beskytter også føttene fra ulykker og skader. Kvinner med diabetes bør ikke bruke spisse-toed høyhælte sko.
Socks - Sokker bør alltid brukes med sko, men det er kritisk viktig at de brukes med nye sko. Det anbefales også at nye sko ikke brukes lenger enn en time om gangen. Sokker skal være myk og tykk nok til å beskytte hæler og tær fra harde flater av skoene, men bør ikke føre til at skoene skal være stramt. Bomull sokker anbefales. Det finnes spesielle Diabetiker sokker tilgjengelig på markedet i dag.
Vær - Været kan påvirke dine føtter. Det er viktig at du bruker de riktige sko for hver sesong. Beskytte føttene mot elementene vil holde dem i god stand.
Riktig foten omsorg er kritisk for en diabetiker. Det er viktig at du rådfører deg med legen din om det er en ulykke eller skade, selv om du tror det er mindre. Infeksjon kan sette i svært raskt med diabetes, og hvis du venter for lenge med å ta kontakt med lege, kan selv en liten skade forårsake en livstruende komplikasjoner.
ha diabetes krever spesiell forsiktighet utvises, men det betyr ikke at du ikke kan nyte livet. Det er mulig å gjøre ting som du liker; du må være oppmerksom på visse aspekter for helsen.